Tangentbord är bland det roligaste som finns

posted in: Kul länk | 0

om man vet hur man ska använda dem på bästa sätt.

På vissa tangentbord kan man med en liten fin skruvmejsel lossa tangenterna. Om man sedan sätter dem i bokstavsordning blir det väldigt besvärligt för de som kör pekfingervalsen. 20140726-094802-35282019.jpg

Ännu roligare blev det när vi bara bytte två bokstäver. Min dåvarande chef heter Håkan Hallmer och vi bytte plats på k och l. Eftersom han tittar på tangentbordet när han skriver blev det besynnerliga ord och roligast när han skulle skriva sitt namn. Hålan Hakkmer.

Vid ett annat tillfälle plockade jag fram ett gammalt trasigt tangentbord, ställde det i en långpanna och strödde över en fröpåse med krasse. En påse räcker lagom till 0,6 kvadratmeter, perfekt.
I 10 dagar hade jag min odling på köksbordet tills det hade växt upp några centimeter. De som var hemma hos mig under de dagarna undrade så klart om jag var riktigt klok. Reaktionen från prefekten var obetalbar. När hon gick in på sitt rum gapskrattade hon och sa att hon förstod piken att hon inte var där så ofta.

20140726-094802-35282112.jpg