Vad gjorde Kurt på Sparbanken i Nybro?

posted in: Kul länk | 0

1986 bodde jag på Två bröders väg i Norrliden. En liten etta med uteplats och allt man behöver. I mitt pyttelilla kök hade jag en liten grön munkparakit som hette Kurt. Han var väldigt tam och satt på min axel när jag kollade på tv. Han brukade pilla i nacken och bita av mitt hår.

image

En dag när jag kollade min post hade jag fått ett brev från Sparbanken i Nybro. Det var en fullmakt som de ville att jag skulle signera och skicka tillbaka. Kurt Carlsson ville ta ut 10 000 kr från vårt gemensamma sparkonto? Jag hette Carlsson i efternamn på den tiden men jag hade tyvärr inga sparade pengar i Nybro. Jag var ju så klart tvungen att ringa upp dem och ta reda på vad i @”%# som stod på.

Jag försökte förklara att jag visserligen kände en Kurt men han var grön och drygt 10 cm lång och att jag var tveksam till att han skulle ha några pengar än mindre vilja ta ut dem.

Tydligen hade Kurt och Gun skilt sig tidigare det året och Gun hade tagit sitt pick och pack och flyttat till Kalmar. Kurt visste inte var Gun bodde så de hade helt enkelt skickat till mig på vinst och förlust. Bankmannen var bra generad över misstaget men skrattade samtidigt högt över det osannolika sammanträffandet. Huruvida Gun skrev under nån fullmakt eller inte fick jag aldrig veta.